Ei tää ny niin vakavaa ole – epäjoogin mietteitä metsästä

Elämän Flow - metsäjooga

Kesäaamujen kunniaksi olen käynyt tekemässä pieniä joogaharjoituksia metsässä. Ympäristö tuo harjoitukseen ihanan lisän – maadoittuminen, metsän tuoksu, luonnon rauhoittavat äänet. (Jos jooga on sinun juttusi, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.)

Eräänä aamuna keksin, että haluan metsäjoogasta muistoksi muutaman kuvan. Nappasin puhelimen/kameran mukaan ja mietin, saisinko omin kätösin taltioitua edes jonkun joogaa muistuttavan otoksen.Elämän Flow - metsäjoogaTähtäily ja tsuumailu kesti yllättävän pitkään, enkä meinannut millään päästä kuvausvaiheesta varsinaiseen harjoitukseen asti. Mieleeni iski kauhea ajatus: KAMALAN pinnallista keskittyä ”oikean” harjoituksen sijasta valokuvaukseen! Miettiä nyt, miltä kuvassa näytän, tai miten maisemat asettuvat taustalle. Tai ylipäätään haluta tilanteesta kuvia. Epäolennaista! Epäjoogimaista! Epähenkistä! Kuulin Suuren Joogayhteisön huokailevan jossain taustalla, taisivat pyöritellä silmiäänkin.

Siinä hetken aikaa märehdittyäni aloin kuitenkin miettiä asiaa uudelta kantilta, useammaltakin.


Elämän Flow - metsäjoogaJotta kuvista tuli edes etäisesti kelvollisia, sain käyttää valtavasti mielikuvitusta, mitä teen ja mistä kulmasta kuvaan. Valokuvauksen tuoma haaste toi asanoihin aivan uusia ulottuvuuksia.

Sain venyttää tasapainoaistini äärimmilleen, jotta onnistuin samaan aikaan pitämään itseni pystyssä epätasaisessa sammalikossa JA sihtaamaan kameran oikeaan suuntaan JA painamaan laukaisunäppäintä. Session jälkeen tunsin sen myös jaloissani, että olin tehnyt töitä ihan eri tavalla kuin tavallisesti.

Elämän Flow - metsäjooga

Mikä parasta: koko kuvakikkailu oli itse asiassa älyttömän hauskaa, nauroin vähän väliä 🙂 Muistin, mitä suosikkijoogaopettajani Paula Kiuru (OmYoga-koulu) sanoi muutama viikko sitten tunnin lomassa: Asenne on tärkeämpää kuin asento. Ehkä Paula ei tarkoittanut AIVAN tätä, mutta joka tapauksessa olin kotiin palatessani tolkuttoman hyvällä tuulella.

Tarinan opetus: Jos ei suhtautuisikaan itseensä ja tekemisiinsä ihan niin orjallisesti… Kaiken ei tarvitse olla ”oikein”. Ei tää ny NIIN vakavaa ole. Ei jooga eikä elämä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s