Egohälytys! – Aitoja ajatuksia pingottavan PR-osaston tilalle

Kun haluaa olla rehellisesti Oma Itsensä, yksi tärkeimmistä tehtävistä on alkaa tunnistaa egosta lähtöisin olevia ajatuksia ja luopua niistä.

Ego on ihmisen mielessä se osa, joka saa aikaan erillisyyden tunteen muista ihmisistä. Kielteiset kokemukset saattavat rakentaa hyvinkin vahvan keinotekoisen minän aidon sisimmän ympärille. Kaiken muun turhan säätämisen ohella ego toimii ikään kuin mielen PR-yksikkönä – se vastaa maineesta ja kunniasta. Ego on huolissaan siitä, miltä minä ja tekoni näytämme, ja peittää siten aitouden tehokkaasti alleen.

Ego on kuin valheellinen viestintästrategia, jolla rakennetaan yrityksen todellisesta toiminnasta poikkeavaa julkisuuskuvaa.

Minä haluaisin kuitenkin olla aidosti Minä – viis siitä, mitä muiden mielessä liikkuu.

Niinpä rakensin lomani alkumetreillä mieleeni varoitusnappulan, jonka nimesin egohälytykseksi. Siihen ei tarvittu kummempia NLP-tekniikoita, hieman vain sisäisen puheensa tiedostamista ja hallintaa. Käytännössä aloin aina egolähtöisen ajatukseni bongatessani sanoa mielessäni sanan ”egohälytys!”.

”Vähänkö olisi hienoa, jos tuossa asemassa oleva mies olisi kiinnostunut minusta.” EGOHÄLYTYS.
”Olisi kiva pukeutua tänään vähän eri tavalla kuin yleensä, mutta mitäköhän ystäväni siitä sanovat?” EGOHÄLYTYS.
”Wau, tästä saa hyvän Facebook-päivityksen.”
MAJOR-LUOKAN EGOHÄLYTYS.

(Kamalaa tunnustaa, mutta päässäni liikkuu joskus tällaisia asioita.)

Aluksi tunnistin egon naurettavia kommentteja silloin tällöin. Vähitellen nappula alkoi herkistyä, ja se huusi vähän väliä 🙂 Ja kun olen alkanut valita tilalle todellisesta minästäni lähtöisin olevia ajatuksia, hälytysmekanismi on taas vähitellen joutunut töihin harvemmin.

Mitä siis teen hälytystilanteessa? Totean tyynesti itselleni, että tämä ei ole todellista minua – ja se riittää: päästän ajatuksesta irti ja mietin, mikä on minulle tilanteessa oikeasti olennaista. Olen yhä useammin osannut tehdä valintoja, jotka ovat Aidosti Minun.

Egoni on kylläkin saanut kovan kolauksen 😉


Ps. Päätin kokeilla samaa tekniikkaa myös sisäisen suorittajani viimeisten rippeiden tuhoamiseen. ”Suorittajahälytys” toimii sekin! Testaa sinäkin tätä tai kehitä jokin oma sovellus, jos haluat muuttaa ajatusmallejasi. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s